Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής προτίθεται να οργανώσει μια εσπερίδα στο πλαίσιο των δράσεων της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπ/σης , την Πέμπτη 15/10  από 4.30 - 8.30 ( 6 διδακτικές
ώρες)   στο 5ο Γ/σιο Αιγάλεω.Η εσπερίδα είναι ανοιχτή σε μαθητές και γονείς .
Οσοι εκπαιδευτικοί θα επιθυμούσαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα που εκπόνησαν την περυσινή χρονιά στα σχολεία τους  πρέπει να  ενημερώσουν  την Υπεύθυνη Π.Ε. με ένα απλό  email μέχρι την Δευτέρα 5/10/2015. Στο email θα πρέπει να αναφέρεται το ΣΧΟΛΕΙΟ ,ο ΤΙΤΛΟΣ του προγράμματος καθώς και το/τα  ΟΝΟΜΑ/ΤΑ  του/των εκπαιδευτικού/ων  που θα το παρουσιάσει/σουν.
Για τις παρουσιάσεις θα διατεθεί ένα δίωρο ,συνεπώς οι εκπαιδευτικοί   θα έχουν για την κάθε παρουσίαση από  10 'εως 20' στην διάθεσή τους . Ο χρόνος θα κατανεμηθεί  μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος .


Επίσης , όλα τα Σχολεία μπορούν να συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας που θα λειτουργήσει παράλληλα με θέμα  «Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μου το Φθινόπωρο».  Οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους , καλούνται  να φωτογραφίσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους το Φθινόπωρο. Κάθε Σχολείο μπορεί να συμμετέχει με ΤΡΕΙΣ φωτογραφίες που θα έχει επιλέξει.

Οι φωτογραφίες καλό είναι να μην ξεπερνούν το μέγεθος Α4 .Κατά την διάρκεια της εσπερίδας θα εκτεθούν και θα αξιολογηθούν με την παγνιώδη ψηφοφορία   DOT- mocracy (όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν από την Υπεύθυνη δύο αυτοκόλλητα και''ψηφιζουν '' τις φωγραφίες που επέλεξαν).
Ενα βιβλίο περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για την βιβλιοθήκη του Σχολείου είναι το βραβείο για την φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες''ψήφους''.

Ολες οι συμμετοχές θα πάρουν αναμνηστικό έπαινο !!!

Στο 2ο μέρος της επσπερίδας θα γίνει διαδραστικό εργαστήριο κατά το οποίο θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί τα βήματα εκπόνησης ενός περιβαλλοντικού προγράμματος με θεματολογία που θα προκύψει πιθανόν από την έκθεση φωτογραφίας ή από καταιγισμό ιδεών των συμμετεχόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων και Περιβαλλοντικής συνείδησης στον σχολικό κήπο»

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Σχολικοί Λαχανόκηπ...